VÄSTBO JUDOKLUBB

Blogg

Söndagsträningen

Vilken härlig helg! Trollträffen i Trollhättan! Massa spännande och fin judo. Grattis Silviu till bronsmedaljen. Underbara möten med människor man inte träffat på länge. Komma hem till ”topsbandy” och fina klubbkamrater! Anders blev firad med tårta för 4de Dan. Tack Kenny Carlberg och Malin! Inte bara duktig uke utan också fantastisk bagare!

Brons på Trollträffen

Första veterantävlingen efter corona uppehållet blev trollträffen. Där Silviu Cristian M12-73 gjorde en jämn och spännande match i semifinalen mot Alfredo Chinchilla , NJJK Norge men besegrades i Golden Score på en fin attack som kontrade. Fick med sig ett brons hem.

Anders Karlsson M56-90 slutade 3:a i sin pool och gick ej vidare till semifinal. Där ny blivne Världsmästaren Karl Baker , Lugi M5-90 vann klassen.

Sabin Cristian tävlade dagen innan i U15 och fick med sig erfarenhet hem.

https://svenskjudo.smoothcomp.com/sv/event/5492/results

Isabergsskolan

Stort TACK till Västbo Judoklubb som ställde upp och lät eleverna prova på judo på höstlovet! Mycket uppskattat!👍🤩
”Bästa dagen i skolan! Kan vi ha judo efter lunchen också! Jag vill börja träna! Kommer de tillbaks….” -var några av kommentarerna efteråt! 👍👍
Tack Kenny Carlberg för att du nappade på idén! 👍🌟

Från Västbo judoklubb Neo,Kenny,Linda,Silviu och Sabin.

Dangradering

STORT GRATTIS TILL NYA DANGRADER
4 DAN , Anders Karlsson , Västbo JK och ett stort tack till min uke Kenny Carlberg
4 DAN , Joakim Zander , Wemmenhögs Budo
3 DAN ,Muriel Steiner , Täby JK
2 DAN , Pelle Zander ,️ Wemmenhögs Budo
1 DAN , Fredrik Hansson ,  Wemmenhögs Budo

Examinatorer
Markku Pihl , 6 DAN , ️Kallinge JC
Auli Bamberg  , 4 DAN  , , Lugi Judo
Jan Mark de Haan , ️3 DAN , Staffanstorps JK

World Judo Day

Idag 28 oktober kommer miljontals judoka över hela planeten att träffas fysiskt eller digitalt för att fira World Judo Day 2021! 
I år är det temat ”SOLIDARITET” som har valts ut och som kommer att vägleda alla de handlingar som kommer att genomföras framöver.

I månader har hela mänskligheten lidit under slagen av Covid-19-pandemin. Varje epidemivåg verkar vara den sista, men den kräver både en och en till…

Trots svårigheterna, har judofamiljen aldrig varit mer enade för att övervinna dessa prövningar. Vilket vi tydligt bevisat under de senaste Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo I augusti.

Som om den katastrofen inte vore nog har världen ställts inför andra destruktiva plågor; politiska kriser som kastade tusentals flyktingar på vägarna och klimatkriser som äventyrade livet på olika sätt.

Men allt är inte dystert och det finns många anledningar att hoppas och drömma. Att fira solidaritet mellan människor i hjärtat av våra samhällen, bortom olikheter, är en del av detta hopp som judogemenskapen är angelägen om att främja.

År ️2020 firade vi kring temat ”Tillsammans är vi starkare.” Vilket bättre tema för att slutföra detta än just solidaritet. En solidaritet som vi vill ha både aktiv och verklig. Precis som judons moraliska kod räcker det inte att prata om solidaritet, det handlar också om handling.

Internationella judoförbundets och många nationella förbund, såväl som kontinentala judoförbund. I projekt som Judo for Peace, Judo for Refugees, Judo for Children, Judo for All med flera, illustrerar denna önskan att säga OCH göra. Då kan Jigoro Kanos dröm om att skapa ett mer rättvist samhälle inte förbli endast en utopi.

Med begreppet solidaritet är det viktigt att associera de som handlar om osjälviskhet, generositet och välgörenhet. Ensamma kan vi inte göra så mycket, men tillsammans kan man förflytta berg.
I svåra tider som de vi går igenom, att hålla ihop, stötta varandra och hjälpa varandra, blir en ny dimension.

”Den 28 oktober kommer vi att fira judofamiljens förmåga att komma samman kring våra värderingar och dess förmåga att dela dem med så många människor som möjligt. Vi inbjuder dig, på din nivå, oavsett om det är på individnivå eller din klubbs eller ditt förbunds nivå, att tänka på solidaritet genom att tala om för dig själv att den hand du sträcker ut idag kan vara den du behöver imorgon.
Berätta om dina solidaritetsprojekt. Berätta för oss (IJF) vad detta betyder för dig och skicka dina bilder till press@ijf.org så att vi kan dela dem med så många som möjligt.

Utvalt viss text/redigerad/översatt av Eleonor Borg-Hansen
Källa: http://www.ijf.org

GO-Cup

Äntligen var det dags för första tävlingen efter pandemiupphållet för några av våra medlemmar. Några har tävlat tidigare och för några var det första gången. Men med stor nervositet och kämpa anda så gjorde alla en bra prestation. Bäst lyckades Nart med sitt guld och Boel med sitt Silver. Linda, Damian , Peter ,Mikael, Ingemo fick med sig ett brons hem och klubben slutade på en 12 plats.

Fler ledare…

Vi behöver alltid fler ledare och instruktörer på mattan. Men vi behöver även en massa ledare som kan hjälp till med det löpande arbetet att administrera föreningen med små och stora uppgifter. Där hemsidan är en viktig del av detta arbete. Så vill du vara med och påverka utseendet , innehållet och uppdatera våra sociala medier

Skicka din intresseanmälan till info@vastbojudo.se

Hemsidan

RF har i många år erbjudit föreningar och förbund kostnadsfria hemsidor i IdrottOnline, med Episerver som publiceringssystem. På grund av ökade kostnader för den lösningen från och med den 1 januari 2023 kommer RF att behöva byta hemsidesleverantör. Därmed har vi inte längre möjlighet att erbjuda kostnadsfria hemsidor till föreningar och förbund. Avvecklingen gäller endast IdrottOnline hemsida, övriga administrativa delar i IdrottOnline kommer finnas kvar. RF kommer analysera hur övriga delar av IdrottOnline kan integreras på bästa sätt med andra hemsideslösningar. RF kommer även ta fram verktyg för export av visst innehåll från nuvarande hemsidor. Observera att föreningar och förbund måste ha bytt leverantör för hemsida senast den 31 december 2022.